Solo Sokos Hotel Torni erbjuder en fantastisk utsikt från fönster som har levererats av Lasiliiri Oy och Lammin Ikkuna Oy.

De imponerande fönsterytorna på Solo Sokos Hotel Torni, som ligger bredvid Tammerfors järnvägsstation, skapades i samarbete mellan Lasiliiri Oy och Lammin Ikkuna Oy. Fönstren i hotellet i det höga tornet är intressanta: de lamellformade fönstren börjar på golvnivå och når ända upp till taket.

Solo Sokos Hotel Torni ligger i hjärtat av Tammerfors, alldeles intill tågstationen. Tornhotellets fasad är 88 meter hög och pryds av stora fönsterpartier. Byggnadens glaselement är vackra att titta på och hotellet är en trygg och säker plats för att uppleva spänningen av att leva genom dem. Den största utmaningen med glaselementen var att uppfylla kraven på platsen på bästa möjliga sätt: trippelglaset skulle ha flera egenskaper, bland annat energibesparingar, solvärmeisolering och god ljudisolering. Allt du behöver för ett centralt läge och maximal komfort.

Isolerglaselementen tillverkades också med hänsyn till de stora fönsterytorna och byggnadens offentliga karaktär. Fönstren tillverkades för att uppfylla lokalens säkerhetskrav, t.ex. när det gäller många människor och skydd mot stötar. Lasiliiri Oy levererade isolerglaselement som lämpar sig för tornhotellet, för vilket Lammin Ikkuna Oy tillverkade fönsterelementen och ansvarade för monteringen av fönstren.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.