Lasiliiri Oy och AKi-Lasi levererade tillsammans glasdörrar och glasväggar till den magnifika Alexanderkyrkan.

Alexander-kyrkan, som färdigställdes 1881, moderniserades med två inglasade utrymmen som badar i naturligt ljus.

AKi-Lasi förverkligade de inglasade utrymmena i Alexanderkyrkan i samarbete med Lasiliiri. Det här är härdade gjutna glas, tillverkade av Lasiliiri i deras Riihimäki-fabrik som nyckelflaggor. Glasväggarna och dörrarna är dekorerade med funktionella ornament i harmoni med byggnaden. Starka gångjärn i stål fungerar som ett blickfång i en helhet som framgångsrikt upprätthåller en känsla av rymd och tillåter naturligt ljus att passera fritt.

Aleksanterin kirkko ligger i utkanten av Hämeenpuisto och hör till Tammerfors domkyrkoförsamling. Kyrkan, som ritades av arkitekt Theodor Decker, byggdes i rent tegel mellan 1880 och 1881.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.