Lasiliiri Oy levererade glasräcken till Allas Sea Pool i Helsingfors centrum.

Allas Sea Pool erbjuder nya sätt att njuta av Östersjön i Helsingfors på stadens mest centrala läge. Poolen är öppen året runt och erbjuder upplevelser och rekreationsmöjligheter för både stadsbor och turister. Allas Sea Pool är en urban oas med ett stort poolområde och magnifika bastur.

Utmaningen i projektet var det laminerade glasets väderbeständighet. Glasräckenas öppna kantstrukturer ställde också krav som Lasiliiri Oy kunde uppfylla väl. Det härdade glaset uppfyller kraven på säkerhet och väderbeständighet.

Glaset i de yttre räcken är laminerat med EVALAM-film, som är överlägsen den PVB-lamineringsfilm som användes tidigare, i alla värden. EVALAM är EVA (etylvinylacetat) med utmärkt ljusgenomsläpplighet och klarhet, hög vidhäftning, god ljudisolering och en unik molekylär tvärbindningsstruktur som stärker glaset. En tvärbindning är en bindning mellan två eller flera molekyler som ger det laminerade glaset styrka och hållbarhet. Med en stark tvärbindning på över 87 % har EVALAM en styrka och hållbarhet som är långt överlägsen alla termoplaster, t.ex. PVB. EVALAM har utvecklats för att vara mycket motståndskraftig mot fukt. Detta förhindrar den fruktade delaminering när glaset utsätts för långvarig exponering för hårda väderförhållanden när det installeras utan kantskydd. Allt detta tillsammans skapar det bästa materialet för lösningar där optiska egenskaper och hållbarhet krävs.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.