Nya lokaler för Finlands Röda Kors blodtjänst i Vehkala, Vanda

Blodtjänsten har varit verksam sedan 1972 i Stenhagen i Helsingfors. I och med det nya projektet flyttar Blodtjänstens produktion, laboratorier, logistik och stödfunktioner till moderna lokaler i Vehkala i Vanda.

Genomfört i samarbete med Karkkilan Metallityöt Oy. Omkring 300 personer kommer att arbeta i lokalerna. Området som helhet är krävande när det gäller den tekniska byggnadskvaliteten.

Konstruktioner: 3K isolerande glaselement, med laminerat ytterglas. Solskyddsglas 8,8 mm Suncool 60/31, med 6 mm floatglas i mitten och P4A-klassat 9,5 mm laminerat glas på insidan.

3K isolerglasenheter med yttre glas 6 mm härdat bakmålat, mellanglas 4 mm härdat selektivt och innerglas 4+4 härdat laminerat glas.

8 mm härdat, bakmålat fasadglas.

Inhemsk kvalitet från Riihimäki

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och
Smart Glass® -märken.