Lasiliiri Oy och Alfacom levererade tillsammans isolerglaselement och säkerhetsglas till Kuopio Museum.

Kuopio Museum kommer att anslutas till Kuopio huvudbibliotek i en ny byggnad, och tillsammans kommer de att bilda ett kvarter för information och berättelser, Kant. Evenemang och tjänster kommer att vara mångsidiga och kombinera natur, kulturhistoria och biblioteksinnehåll.

Kuopio Museum öppnade för allmänheten den 19.2.2021. Detta kommer att öppna ett nytt utrymme för tillfälliga utställningar, verkstäder, en museibutik, ett café och mötesrum. De finns huvudsakligen i en ny byggnad mellan det gamla Kuopio-museet och Kuopio huvudbibliotek. Under 2021-2022 öppnas de grundläggande naturhistoriska och kulturhistoriska utställningarna och lekplatsen för barn på den gamla sidan av Kuopio Museum.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.