Högupplösta bilder av Lasiliiri Oy:s säkerhetsglas i Skatudden

De gemensamma utrymmena i en byggnad som renoverats till bostadshus på Kruunuvuorenkatu i Skatudden i Helsingfors har nu dekorerats med vackra bilder på väggarna. Inredningsdetaljer i byggnadernas korridorer bör väljas så att de tål användning. I områden där många människor rör sig måste man också ta hänsyn till säkerhetsfrågorna. Den här gången användes en överraskande effektiv kombination av fotografier och glas för att skapa ett nytt utseende.


Glaset levererades av Lasiliiri Oy och OM Yhtiöt Oy stod bakom det högkvalitativa tryck- och installationsarbetet.

Fastighetens färgglada väggar har försetts med spektakulära glasarbeten för att ge en personlig touch. De slående fotografierna som pryder väggarna är framställda genom att bilderna skrivs ut digitalt på en film som är placerad mellan två bitar laminerat säkerhetsglas. Det gick att få fram levande och exakta bilder med hög upplösning, vilket är möjligt när man skriver ut på film i stället för direkt på glasytan. En annan fördel med att ha bilden mellan glasen är dess placering – bakom glaset är bilden skyddad från repor, vandalism och temperaturförändringar. En digitalt tryckt film mellan rutorna är ett enkelt sätt att anpassa ditt utrymme till dina privata och offentliga utrymmen.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända under varumärkena Arctic Glass® och Smart Glass®.