Lasiliiri Oy och Lasiykköset levererade tillsammans ett fantastiskt glastak till Mylly vid Konstuniversitetets bildskonstakademi.

Konstuniversitetets Mylly bildkonstakademi erbjuder ljusa och attraktiva lokaler vid Sörnäs strandpromenad.

Lasiykköset förverkligade det krävande glastaket på Konstuniversitetets konsthögskola i samarbete med Lasiliiri. Detta är en mycket krävande glaskonstruktion som Lasiliiri tillverkade i sin fabrik i Riihimäki som ett viktigt flaggningsarbete. Glastaket har härdat solskyddsglas samt härdat och laminerat glas. Konstruktionen har en total yta på cirka 300 kvadratmeter. De gjutna glasen är sofistikerade 3K-isoleringsglaselement med SG-mätning. Konstruktion: 10 mm OW Suncool Pro T 70/35 härdat, 6 mm OW selective 5+5, OW 0,76 EVA; härdat och laminerat.

Titta på video: Mylly på Konstuniversitetets bildskonstakademi – YouTube

Titta på videoklippet från Lasiliiri – YouTube

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.