praktiska och
en representativ look kompletterar arkitekturen

Den inhemska Lasiliiri Print Glass-lösningen erbjuder många möjligheter och är idealisk för ett stort antal tillämpningar.

Print Glass är ett brandhämmande material som kan bibehålla det varma utseendet hos t.ex. träytor. Det kan lika gärna vara en marmoryta eller varm bambu och textilier.

Grafiskt glas, som snabbt ökar i popularitet, har traditionellt sett använts för att presentera fotografier på ett hållbart och säkert sätt.

TYST OCH FUNKTIONSDUGLIG
UTSEENDE PÅ GLASYTOR

Print Glass erbjuder en rad praktiska lösningar och tillämpningar. Det handlar bland annat om infografik som integreras i glasytor, till exempel för våningsnumrering och annan allmän skyltning. Glasytor ger också stora möjligheter till kommunikation och marknadsföring.

Genom att använda stora glasytor kan man skapa lösningar med hög visuell kvalitet. Flygfotografering erbjuder också sina egna möjligheter.

Print Glass hjälper designers att skapa en bekväm och elegant miljö.

Antimikrobiell från glasobjektsglas
balustrader, väggar och dörrar av glas

Print Glass kan användas som ett hållbart säkerhetsglas, utrustat med den antimikrobiella SaniTise-funktionen. Det är så här grafiska glasytor fungerar i kampen mot virus. De bryter också ner organiska föreningar på sina ytor.

Eftersom glastekniken utvecklas snabbt ses antimikrobiell kvalitet redan som en del av tekniken för säkerhetsglas, där säkerheten redan är genomförd på mikrobiell nivå.

Det är också värt att notera att härdat glas, till exempel i badrum, går sönder på golvet om det går sönder. En laminerad Print Glass-dörr förvaras säkert som ett enda funktionellt dörrblad.

DEN ELEGANTA SÖDRA FLYGELN I HELSINGFORS-VANDA

Helsingfors-Vandas nya södra flygel är ett exempel på en grafisk design som uppfyller höga krav och är praktisk.

Skyltningen är väl synlig, tydlig och kortfattad.

Glasytor kan också göras mer attraktiva av rummet och arkitekturen.
efterbehandlad fotografering. Fotografier kan komplettera byggnadens tema. Bilderna kan också belysa resmålets och regionens historia eller till och med företagets varumärke.

Glasögonen kan också representera ett skräddarsytt tryck som beställts av en grafiker eller annan konstnär.

Glasförbundets Print Glass-lösningar är ett utmärkt stöd för projekt som omfattas av procentprincipen. De gör konsten till en del av byggnaden och en välkomnande miljö. Print Glass-lösningar kan också förbättras genom att glaskonstruktioner målas med t.ex. interaktiv belysning som fångar människors rörelser.

Funktionell och praktisk
lösningar för framtiden

Den grafiska lösningen som är förevigad mellan glasögonen kan också erhållas endast genom att
tillfälligt synliga bakom en ogenomskinlig glasyta
med Lasiliirs nya elektrokroma DIM Glass-teknik.
Synligheten kan kontrolleras med hjälp av t.ex. en rörelsesensor.
Den nya tekniken ger utrymme för kreativitet.

Foto: Skatudden, Helsingfors.

SNYGG OCH FUNKTIONELL
GER GLASYTOR ETT NYTT UTSEENDE

Det inhemska Print Glass med fantastiska möjligheter kompletterar objektets glaslösningar med sin praktiska grafik.

  • För visning av våningsnumrering
  • Införande av skyltning
  • Visa foton
  • Utnyttjande av konstgrafik
  • Stärka varumärkesbilden
  • Skapa ett första intryck
  • Snyggare brandkårstavlor
  • Säkerhetslösningar som tål slitage och vandalism

glasbandsutskriftsglas är DURABLE, SAFE OCH CARE-FREE

Print Glass, laminerat och vid behov även härdat, är ett mycket hållbart sätt att skapa grafiskt glas som håller i årtionden och samtidigt behåller sitt utseende och sin ursprungliga renhet.

Att införa grafiska lösningar kan vara en utmaning, till exempel när det gäller brandsäkerhet. Print Glass är alltid en hygienisk och bekymmersfri lösning.

EVA-laminat(etylvinylacetat) är ett mycket väderbeständigt material. Den har också utmärkt vidhäftning och strukturell draghållfasthet. Lägg till valet av härdat glas och du har en lösning som tekniskt sett ligger i framkant i branschen – och den högsta kvaliteten på finsk nyckelflagg.