Lasiliiri Oy och Lasi Saarinen Oy levererade tillsammans inhemsk kvalitet till det prisbelönta Säteri 6

Säteri 6 har vunnit utmärkelsen Årets metallkonstruktion och har ett fantastiskt inglasat atrium.

Medlemmarna i Finlands metallkonstruktionsförening (SMRY) har röstat fram vinnaren av priset Årets metallkonstruktion. Första platsen i omröstningen gick till Säteri 6, en kommersiell fastighet i Leppävaara i Esbo. asi Saarinen Oy skapade tillsammans med Lasiliiri en vackert glaserad atriumlobby i samband med renoveringen. Lasi Saarinen levererade dessa fallskyddsväggar med aluminiumramar, ljudisolering och SG-tätning, samt invändiga kontorsväggar, kommersiella dörrar och glasväggar. Projektet krävde metall och glaskunskaper och exakt dimensionering. Totalt användes 2 000 kvadratmeter glas, varav Lasiliiri Oy stod för cirka 650 kvadratmeter 16,8 mm Stratophone Grey-glas med ett rW41dB-värde och 40 % ljusgenomsläpplighet.

Syftet med tävlingen Årets metallbyggnad är att varje år lyfta fram byggprojekt som är värda att nämnas särskilt och som har utförts av SMRY:s medlemsföretag.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.