Fredriksberg, Vallila

En oas för Helsingforsborna på ett centraltläge i Vallila Konepaja-området

Projektet genomfördes i samarbete med HSL Group Oy.

Fredriksberg är ett levande och öppet stadsområde också för andra människor än de som arbetar där. Det finns en mysig restaurang på gatuplanet som också är öppen på kvällen, vilket ger liv åt Fredriksbergs hörn. Sommaren 2020 öppnades en landskapsrestaurang på översta våningen i byggnad B. Fredriksbergs lobbyservice har förnyats till den senaste standarden. Att arbeta i en kontorsbyggnad är mycket enkelt och bekymmersfritt. Fredriksbergs coworking community är ett exempel på ett nytt sätt att arbeta i gemensamma, bekväma utrymmen. Ett kreativt arbetsrum för korttidsuthyrning, tillgängligt för alla.

Fredriksberg har också dusch- och omklädningsrum och gott om cykelparkeringar för pendlande cyklister. Elbilar kan enkelt laddas vid egna laddningsstationer. Det finns mer än 100 restauranger i närheten. Området byggs ständigt ut och fler tjänster tillkommer. De produkter som tillverkas vid Lasiliiris fabrik i Riihimäki är inhemska nyckelarbeten.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända under varumärkena Arctic Glass® och Smart Glass®.