Lasiliiri Oy och Steel-Prisma-Metallit Oy levererade tillsammans inhemsk kvalitet till Vehos centrum för kommersiella fordon

En fastighet på 12 000m2 i Vehkala, Vanda, har byggts med naturligt ljus och energieffektivitet, med fokus enbart på Mercedes-Benz kommersiella fordon.

Det cirka 12 000m2 stora nyttofordonscentret som byggs i Vanda kommer enbart att fokusera på försäljning, service och reparation av Mercedes-Benz nyttofordon. Centret, som byggs i Vehkala, har goda förbindelser med Ringväg III och riksväg 3. Tomten omfattar en yta på cirka 10 hektar. Hållbarhet och miljöhänsyn har spelat en viktig roll i byggprojektet.

Energilösningarna betonar ett brett spektrum av miljöfrågor, bland annat geotermisk uppvärmning, gröna tak och solpaneler som producerar förnybar energi. Detta är ett stort och unikt projekt för kommersiella fordon som tar hänsyn till digitaliseringen och elektrifieringen av fordonssektorn, inklusive antalet laddningspunkter både inne och ute. Centret kommer också att ha en 24-timmars biltvätt för kommersiella fordon och inspektionsmöjligheter för kommersiella fordon. En viktig del av helheten är också de energieffektiva isolerglaselementen, som är en viktig flaggskeppsprodukt för Lasiliiri-fabriken.

Läs mer om: vehotrucks.fi

Steel-Prisma-Metallit Oy är övertygad om Lasiliiris kvalitet. Företaget tillverkar CE-märkta glasfasader, dörrar och fönster i aluminium, branddörrar i glas samt fönster och luckor för rökutsugning, alltid med hög kvalitet, specialtillverkade och vid behov installerade på plats.

Läs mer om tillverkaren Steel-Prisma-Metallit Oy

Titta på videon: Lasiliiri – YouTube

Högkvalitativa 3K-isolerande glaselement installerades. Kraven var god värmeisolering, effektivt solskydd och krävande ljudisolering i en enda konstruktion av säkerhetsglas. Solskyddet har genomförts med Suncool 70/35-glas. Skyddsglasögonen tillverkades både genom laminering och härdning. Vi härdar säkerhetsglaset själva. Vi tillverkar laminerade glasytor i vår fabrik i Riihimäki, med vår egen skärlinje för laminering. Lamineringen sker med en mycket stark EVA-film på vår egen lamineringslinje. Vår EVA-lamineringslinje möjliggör högkvalitativ laminering av mjuka glasytor till säkerhetsglas. Totalt levererades cirka 620 m2 3K-isoleringsglaselement till byggplatsen.

Exempel på konstruktioner: 3K 8,8 mm Suncool 70/35, 6 mm selektiv / 12,8 mm Optiphon laminerad och 8 mm 70/35 Pro T -härdad, 4 mm selektiv, 12,8 mm Optiphon, laminerad.

Inhemskt kvalitetsarbete från Riihimäki

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.