Lasiliiri Oy:s avancerade smarta glas till Rettig Groups moderniserade huvudkontor

Rettig Group, ett finländskt familjeägt investeringsbolag, är globalt verksamt genom sina innehav i cirka 28 länder och sysselsätter upp till 4 000 personer. I september 2017 inleddes en omfattande renovering av Rettig Groups huvudkontor på Boulevarden för att få kontorslokalerna att motsvara modern standard. I juni 2018 återvände personalen på huvudkontoret från de tillfälliga lokalerna till Bulevarden i helt renoverade lokaler.

Rettig Groups huvudkontor på Boulevarden byggdes 1880 och fungerade ursprungligen som ett bryggerilager. År 1990 renoverades lagret och omvandlades till kontorslokaler, som efter år av renovering var i behov av renovering. Syftet med renoveringen var att modernisera den historiska byggnaden, förbättra komforten i lokalerna och göra dem mer lämpade för moderna arbetsmetoder.

Lasiliiri Oy levererade glaselementen för skiljeväggarna i samarbete med HSL-Group. I huvudkontoret används ljudisolerade Optiphon-glas, vilket ger en känsla av ett öppet rum, men garanterar också den nödvändiga arbetsro. Eftersom kunden ville ha mer ljus och rymd i hela huset, men också behövde en del avskildhet, var Lasiliiri Oy:s smarta glas den perfekta lösningen. Det smarta glaset uppfyllde inte bara alla krav, utan kunde också ge kontoret ett välbehövligt modernare utseende. Tack vare DIM Glass kan man glömma de traditionella, dammande och mer arbetskrävande persiennerna och lamellgardinerna.

De nya mötesrummen på Rettig Groups huvudkontor har avancerat smart glas som tillverkats av Lasiliiri Oy i Riihimäki och erbjuder avskildhet med en knapptryckning och fri sikt med en annan knapptryckning. Smarta glas fungerar perfekt i praktiken, och när du överväger smarta glasögon behöver du inte ge upp några av dina andra önskemål för glasets funktioner. De smarta glasen som tillverkas av Lasiliiri Oy har en utmärkt ljusgenomsläpplighet när glaset är klart, de isolerar bra mot ljud och kombinationen av laminerat och härdat glas gör att det smarta glaset passar för många utrymmen, vilket gör det till det bästa säkerhetsglaset. Dessutom är det snabbt och enkelt att installera och använda smarta glasögon.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.