Omvandlingsbarhet, energieffektivitet och estetik

Xamks nya campus kommer att stå klart hösten 2024 i Kotkansaari, Kotkas huvudhamn.


Inblick
totalt över 600 m2 ljudisolerande glas kommer att levereras till anläggningen. Majoriteten av glasrutorna är 2K 8,8 mm phon / 16 / 12,8 mm phon vertikal ramlös konstruktion, vilket ger ett ljudisoleringsvärde på Rw49db för glasrutorna. Cirka 100 m2 1K-laminerat ljudisolerande laminerat glas kommer att levereras till byggarbetsplatsen.


Till Alfacom
kommer totalt ca 1500 m2 glas för invändig inredning att levereras till anläggningen. De flesta av dessa är 2K-element med olika glasögon och SG-struktur.

Den nya campusbyggnaden kännetecknas av stora, fjälliga metallklädda takpannor, som ger byggnaden en svävande karaktär. Den första våningen och fasaden mot Vellamo är transparenta till sin natur, vilket visar byggnadens aktiviteter och ger liv åt stadsmiljön.

Campusområdet har utformats gemensamt av NRT Architects Ltd och Aarti Ollila Ristola Architects Ltd.

Konstruktionerna varierar beroende på önskade säkerhetsglasegenskaper och krav på ljudisolering. Dessutom levererar vi ett stort antal 1K-laminerade glas och EI30- och EI60-brandskyddsglas.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända under varumärkena Arctic Glass® och Smart Glass®.