SEB Banks filial i Helsingfors använder smart glas tillverkat av Lasiliiri Oy.

SEB är en ledande nordisk leverantör av finansiella tjänster och har varit verksam i Finland sedan 1984. Bolagets lokaler ligger i Helsingfors centrum på Södra Esplanaden18. SEB Banks filial i Helsingfors var en av Lasiliiri Oy:s första platser med smart glas. Högkvalitativa smarta glas installerades på platsen i samarbete med Inlook Oy.

Smartglas är ett bra val för tillämpningar där du vill ha en känsla av öppet utrymme men också behöver avskildhet. På kontor har fönstren i rummen ofta täckts med olika typer av persienner eller lameller. Gardinerna är bullriga och samlar onödigt damm. Dessutom kan användningen av dem till och med verka som ett besvärligt alternativ i ett upptaget schema. Nu har gardinerna fått ett modernt alternativ i form av avancerade smarta glas som ger avskildhet med stil.

Den smarta glaslösningen kan bevara rummets utrymme. Rummen behöver inte längre vara mörka eller labyrintliknande för att få avskildhet – Smartglass ger lugn och avskildhet genom att trycka på en knapp och fri sikt genom att trycka på en annan.

På SEB Bank-kontoret var man mycket nöjd med lösningen. De smarta glasen har fungerat som förväntat i praktiken och har också väckt många beundrande blickar.

Det smarta glaset som används i projektet är en produkt som tillverkas i Finland. Glasögonen tillverkas i Lasiliiri Oy:s fabrik i Riihimäki. Installationen och installationen av smartglass går snabbt och enkelt. När man överväger smarta glas behöver man inte ge upp andra önskemål om glasets egenskaper – smarta glasögon som tillverkas av Lasiliiri Oy har utmärkt ljusgenomsläpplighet när glaset är klart. Det som gör att smartglas passar för alla utrymmen är dess säkerhet: kombinationen av laminerat och härdat glas gör det till det bästa säkerhetsglaset.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.