Eiran aikuslukio

En stor mängd inhemskt DIM-glas till den renoverade kontorsvåningen på Eiran aikuslukio

Projektet genomfördes i samarbete med HSL Group Oy. Första våningen i Laivurinkatu-avdelningen av Eira vuxengymnasium renoverades för att bättre tillgodose både elevernas behov och personalens behov av arbetsutrymme. Förutom kontorsutrymmen innehåller den renoverade våningen också nya lokaler för studievägledning, specialundervisning och självstudier för eleverna. Renoveringen förbättrade också tillgängligheten och användbarheten av kontoret och bokhandeln. Det övergripande målet var att skapa en funktionell och bekväm arbets- och shoppingmiljö för eleverna, personalen och besökarna på Eiran aikuslukio.

Eiran aikuslukio ligger i en skolbyggnad som byggdes 1956 på Laivurinkatu. Renoveringen genomfördes för att uppfylla moderna funktionella behov samtidigt som man respekterade byggnadens historia. Renoveringen av den nya kontorsvåningen har planerats av H&M Arkkitehdit Oy.

DIM Glass, som tillverkas vid Lasiliirs fabrik i Riihimäki, är ett inhemskt nyckelverk.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och
Smart Glass® -märken.