Ett funktionellt och visuellt utseende för Dunlop Hiflex Oy:s butik i Pirkkala med Lasiliiri Oy-glasögon.

Dunlop Hiflex Oy:s butiksbyggnad i Pirkkala kommer inte att gå obemärkt förbi. Redan på avstånd fångar den breda, glasartade ytan uppmärksamheten. Den stora byggnaden utrustades med högreflekterande tempererade solskyddsglas som levererades av Lasiliiri Oy i samarbete med Teräselementti Oy.

De nya glasytorna i Dunlop Hiflex Oy:s hangarbyggnad är en hållbar lösning på flera sätt. Det starkt reflekterande glaset speglar elegant sin omgivning och skapar en känsla av öppet utrymme samtidigt som det döljer hallens strukturer och interiör. Den vackra glasytan ger därför det önskade starka solskyddet och är samtidigt en fröjd för ögat. Därför användes glaskonstruktioner i Pirkkala för att skapa en elegant helhet och en funktionell lösning på samma gång med Lasiliiri Oy:s glaskonstruktioner med högkvalitativa egenskaper.

De färgade glasräcken tillverkades av laminerat säkerhetsglas från Lasiliiri Oy med EVALAM-film i grönt och gult. Lasiliiri Oy levererade också härdat säkerhetsglas för balkongrutor till anläggningen.

Lasiliiri Oy i Riihimäki är ett familjeföretag som specialiserat sig på glasbearbetning, med expertis inom energieffektiva glaslösningar och krävande säkerhetsglaskonstruktioner. Alla företagets omfattande tjänster är bekvämt och effektivt tillgängliga under ett och samma tak. Lasiliiri Oy:s produkter omfattar isolerglas, härdat glas, laminerat glas, härdat laminerat glas, brandskyddsglas och smart glas. Lasiliiri Oy:s produkter är kända som Arctic Glass® och Smart Glass® -märken.