Lasiliiri Oy ja AKi-Lasi yhdessä toimittivat lasiovet ja lasiseinät upeaan Aleksanterin kirkkoon

 

Vuonna 1881 valmistunutta Aleksanterin kirkkoa modernisoitiin kahdella lasitetulla tilalla, jotka kylpevät luonnonvalossa

AKi-Lasi toteutti Aleksanterin kirkon lasitetut tilat yhteistyössä Lasiliirin kanssa. Kyseessä on karkaistut muotolasit, jotka Lasiliiri valmisti Riihimäen tehtaallaan avainlipputyönä. Lasiseinät ja -ovet on koristeltu rakennukseen sointuvalla ja funktionaalisella ornamentiikalla. Vahvat teräksiset saranat toimivat edustavina katseen kiinnittäjinä kokonaisuudessa, joka säilyttää onnistuneesti tilan tunnun ja antaa luonnonvalon kulkea vapaasti.

Aleksanterin kirkko sijaitsee Hämeenpuiston laidalla ja kuuluu Tampereen tuomiokirkkoseurakunnalle. Arkkitehti Theodor Deckerin suunnittelema kirkko rakennettiin puhtaaksi muuratusta tiilestä vuosien 1880–1881 aikana.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut ja vaativat turvalasirakenteet. Yrityksen kaikki kattavat palvelut löytyvät kätevästi ja tehokkaasti saman katon alta. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit, palonsuojalasit ja älylasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass®- ja Smart Glass® -tuotemerkeistä.