Pyrobel® ja Pyrobelite®

Pyrobel®- ja Pyrobelite® -palonsuojalasit tarjoavat joko yksin tai yhdessä eristyslasin kanssa erinomaisen suojan tulta ja lämpöä vastaan.

Palonsuojalasit voivat olla joko tasolaseja, karkaistuja, laminoituja laseja tai kaksinkertaisia eristyslaseja. Palonsuojalaseja on saatavilla eri asteisten suojien mukaan. >Palonsuojalasit jakautuvat kolmeen eri luokkaan tiiviyden, lämmönsäteilyn ja eristyksen mukaan: E (tiiviys), EW (lämpösäteily) ja EI (lämmön ja tulen eristys).

 

Pyrobel & Pyrobelite

Tuote                    Paloluokka            Paksuus       Paino kg/m2    RW, dB

Pyrobel 8              EI15 / EW30         9,3                20                      34
Pyrobelite 9 EG    EI20 / EW30         12.06            28                      37
Pyrobel 16            EI30 / EW60         17.3              40                      39
Pyrobel 16 EG*    EI30 / EW60         21.1              48                      39
Pyrobel 25            EI60                      26.6              60                      40
Pyrobel 25 EG      EI60                      30.4              68                      43

EG = soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön
EG*= saatavana kirkkaana ja opaalina

 

LasiLiirin kautta saatavat Pyrobel®-palonsuojalasit kuuluvat EI-luokkaan. Niiden suoja-aste määräytyy minuuttiajanjaksojen mukaan. Pyrobel EI -lasien integriteetti- ja eristävyysajat ovat 15, 20, 30, 45, 60, 90 tai 120 minuuttia.

Palonsuojalasi on aina määriteltävä kansallisten turvarajojen mukaan. Palonsuojalasi tulee olla määritelty osana testattua ja hyväksyttyä lasitusjärjestelmää. Palonsuojalasin valinnassa määritellään joko vaadittava luokka tai palonkestoaika. Palonsuojalasit ovat myös SFS EN 12 600 standardin mukaan testattuja henkilöturvalaseja.

LasiLiirin kautta saatavat Pyrobel®-palonsuojalasit kuuluvat EI- ja EW -luokkiin. Niiden suoja-aste määräytyy minuuttiajanjaksojen mukaan.

Palonsuojalasien asennuksesta vastaa aina alan ammattilainen.

Katso video (eng)

This short promotional film will show you what goes into making Pyrobel and will also give you an insight into our priorities: providing solutions, quality and service, whilst respecting the environment.

Find out how Pyrobel supports customers worldwide with over 40 years of technical expertise in fire testing and certification. Learn more about fire classifications: E, EW and EI and be inspired by our reference projects.

Watch our video to discover how Pyrobel fire-resistant glass can help you to build a brighter and safer world! AGC, your dreams, our challenge!

Pyrobel®

Pyrobel-palonsuojalasit ovat optisesti korkealaatuisia palolaseja, joiden pakkasenkestävyys on – 40 °C. Tämä tekee niistä ihanteellisen tuotteen käytettäväksi suomalaisessa ilmastossa joko yksin tai yhdessä Arctic Glass® -eristyslasien kanssa.

Pyrobel-palolasit ovat monikerroslaminoituja turvalaseja. Lasit on laminoitu läpinäkyvillä palonestokerroksilla. Palotilanteessa nämä kerrokset laajenevat saavutettuaan noin 120 °C lämpötilan ja vaahtoutuvat läpinäkymättömiksi suojakerroksiksi, jotka mahdollistavat lasitukselle asetetut tiiveys-(E) ja eristävyys(I)-vaatimukset.

Voidaan käyttää puu- ja metallijärjestelmissä yksittäisinä tai eristyslaseina

Saatavissa paloluokissa EW 30 ja EW 60, EI 15, EI 30, EI 45, EI 60, EI 90, EI 120 (EN 13501-2)

Tuotevalikoimassa palolasit sisä- ja ulkokäyttöön. Parvekelasituksiin saatavilla Pyrobel EG2 -versiot. Näyttäviin pystysaumattomiin lasiväliseiniin saatavilla Pyrobel Vision Line paloluokissa EI30 ja EI60.

Esimerkkejä Pyrobel -palolasista

Mitat, mahdollisuudet, vastuu

Pyrobel®-palonsuojalasit ovat saatavilla monessa koossa, myös suurina pintoina. Niitä voidaan käyttää luovasti, mutta palonsuojalaseilla on tiettyjä rajoitteita. Niitä ei voida jälkikäteen työstää tai uudelleen muotoilla, koska lasin reuna on suojattu. Reunan ei saisi myöskään olla kosketuksissa veteen. Palonsuojalasin ei tulisi altistua yli 40 asteen pakkasille eikä yli 45 asteen yhtäjaksoisille lämpötiloille. Kysy lisää mahdollisuuksista myynnistämme!

Palosuojalasit ovat vain osa koko tulenkestävää elementtiä. Asentajan tulee varmistaa, että koko paloelementti täyttää kokonaisuutena määräykset ja/tai toimivaltaisten viranomaisten antamat hyväksynnät. Lasiliiri Oy ei vastaa palolasituotevalikoiman asentamisesta järjestelmiin, jotka eivät noudata määräyksiä.Lisätietoja: www.yourglass.com