1962

Erik Liiri ja Niilo Lähteenmäki perustivat yhdessä yrityksen Liiri & Lähteenmäki

Liike sijaitsi Riihimäellä Valtakäyrällä. Muutaman vuoden kuluttua Niilo Lähteenmäki jätti yrityksen ja Erik Liiri jatkoi yrittäjänä yksin. Erikin poika Juhani Liiri oli alusta asti isänsä mukana lasiliikkeen toiminnassa.

Lisätietoja lasista ja tasolasista

1970

Liike muutti Karoliinankadulle, jonne rakennettiin omat toimitilat.

Karoliinankadun toimitilaa laajennettiin yhteensä viisi kertaa: kahdesti 80-luvulla, kahdesti 90-luvulla ja kertaalleen vielä vuonna 2000. Koska laajennuksille oli suuri tarve, yritys osti 90-luvulla toimitilojensa vierestä kaksi tonttia lisää, jotta laajennukset pystyttiin toteuttamaan.

1974

Ensimmäinen puoliautomaattinen lasinleikkauspöytä.

1975

Aloitettiin ensimmäisten eristyslasien valmistus käsityönä.

1985

Tapahtui yrityksen ensimmäinen sukupolvenvaihdos
Yhtiön johtoon tulivat Anna ja Juhani Liiri.

1986

Ensimmäiset koneet eristyslasin valmistukseen

1986 aloitettiin eristyslasien teollinen tuotanto. Puusepäntoiminta liittyi yrityksen toimintaan aina vuoteen 2002 saakka: Asiakkaan tilauksesta valmistettiin muun muassa ikkunakarmeja.

1988

Ensimmäinen leikkuuautomaatti. 

Eristyslaseille myönnettiin SFS-laatumerkintä.

1997

Eristyslasien Arctic Glass® –tuotemerkki lanseerattiin. 

Toimisto- ja pakkaustiloja laajennettiin.

 

2000

Anna ja Juhani palkittiin vuoden yrittäjinä Riihimäellä.

2004

Juhani Liiri valittiin vuoden lasirakentajaksi. 

Toteutettiin yrityksen toinen sukupolvenvaihdos ja yhtiön johtoon siirtyivät sisarukset Ari Liiri toimitusjohtajaksi ja Anu Talja talouspäälliköksi.

2006

Yritys siirsi koko toimintansa Riihimäen Haapahuhtaan, Lepistöntie 3, uusiin toimitiloihin, jotka rakennettiin vastaamaan nykyajan ja logistiikan tarpeisiin. Nyt kaikki toiminta oli ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa saman katon alla. Muuton myötä luovuttiin alusta asti liiketoiminnassa mukana olleesta lasiliiketoiminnasta ja keskityttiin vain teolliseen toimintaan.

Lasivarasto muutettiin täysin automatisoiduksi palvelemaan yrityksen tarpeita paremmin. Samalla hankittiin automaattileikkuulinja ja uusi eristyslasilinja.

2007

Ari Liirille ja Anu Taljalle myönnettiin maakunnallinen yrittäjäpalkinto.

2008

Toimitiloja laajennettiin ja karkaistun lasin valmistaminen aloitettiin. Tämä oli suuri askel eteenpäin, kun jo ennestään vahvana lasin jatkojalostajana tunnettu Lasiliiri Oy sai kasvatettua tuotevalikoimaansa.

2009

Lasiliiri Oy:lle myönnettiin ISO 9001 -laatusertifikaatti.

2010

Aloitettiin maailmanlaajuisesti toimivan AGC:n palolasien edustaminen sekä myyminen. Samalla hankittiin palolasisaha.

2016

Uusi ja moderni EVA-laminointilinja. Aloitettiin laminoidun ja laminoidun-karkaistun lasin valmistaminen. Yrityksen tuoteperhe kasvoi entisestään. Nyt Lasiliiri Oy on koko Suomen monipuolisin lasin jatkojalostaja, jolta saa kaikki tuotteet samasta toimipisteestä, saman katon alta.

2018

Lasiliiri Oy:lle myönnettiin ISO 9001:2015 –laatusertifikaatti. 

Sertifikaatti koskee eristyselementtien ja karkaistun turvalasin valmistusta sekä palonsuojalasien, laminoidun turvalasin ja muiden tasolasien työstöä ja muuta jatkojalostusta.

Tuotantotilojen valaistus uusittiin kokonaisuudessaan ja hankittiin kaksi esikäsittelykonetta tehostamaan tuotantoa.

2020

Yritys kasvatti tuotantotehokkuuttaan investoimalla edistykselliseen karkaisulinjaan. Samana vuonna aloitettiin älylasien vaativa valmistus. Loppuvuodesta Lasiliirille myönnettiin Avainlippu-merkki, joka myönnetään Suomessa valmistetulle tuotteelle tai palvelulle. Tänä päivänä Lasiliiri nähdään lasin jatkojalostuksen edelläkävijänä.

2022

Perheyrityksemme täyttää 60 vuotta

Vuosi 2022 on 60-vuotisjuhlavuotemme. Julkaisemme videon, johon haastattelemme yhteistyökumppaneitamme sekä asiakkaitamme.

Videolla tulemme esittelemään useita laadustaan tunnettuja yrityksiä.

Haluatteko esitellä yrityksenne toimintaa juhlavuoden videollamme?
Tervetuloa mukaan! Otathan yhteyttä Tapio Törröseen 31.1.2022 mennessä.

Ari Liiri
Puh. 0400 499 824
ari.liiri@lasiliiri.fi