Lasiliiri kehittää kotimaisia DIM Glass -älylasiratkaisuja

Kotimaisten älylasien innovatiivista kehitystyötä jatketaan Riihimäellä

Läpinäkymättömät ikkunat, jotka voidaan matalan jännitteen avulla saada läpinäkyviksi, ovat yleistymässä.

Lasiliiri kehittää Riihimäen tehtaallaan DIM Glass -älylasiratkaisuja määrätietoisesti eteenpäin. Monikäyttöinen Lasiliiri DIM Glass on auttanut korvaamaan perinteiset umpiseinät, kaihtimet ja verhot uudella toiminnallisuudellaan. Lasien hyvinä ominaisuuksina pidetään myös hyvää luonnonvalon läpäisyä, laminoidun lasirakenteen lujuutta, karkaistun lasin turvallisuutta ja lasien hyvää ääneneristävyyttä. Älylasin avulla tila voidaan muuttaa hetkessä läpinäkyväksi matalan jännitteen avulla. Teknologia kuluttaakin vain vähän sähköenergiaa.

Suuriakin DIM Glass -älylasipintoja voidaan ohjata joko kokonaisuuksina kuin erillisinä yksiköinä. Ohjaukseen voidaan tehdä valokatkaisimella, kaukosäätimellä, mobiilipäätelaitteen sovelluksella, liiketunnistimella, hämäräkytkimellä, ajastimella tai esimerkiksi äänikomennoilla. Älylasit soveltuvat käytännöllisenä ja hygienisenä ratkaisuna moneen kohteisiin, jossa tarvitaan hetkellistä läpinäkyvyyttä. Toimistojen ja virastojen lisäksi esimerkiksi synnytysosastot sekä kirurgisiset osastot käyttävät suosiotaan kasvattavia älylaseja.

Lasiliirin valmistamien älylasiratkaisujen saatavuus on hyvä. Käytännöläheisiksi osoittautuneita älylaseja hyödynnetään sairaaloiden lisäksi mm. virastoissa sekä neuvottelutiloissa monipuolisesti niin lasiseinä-, ikkuna- kuin oviratkaisuissa, joist eri valmistajat muotoilevat omia tuotteitaan. Yrityksen 60-vuotisjuhlavuoden edetessä tuotekehitys jatkuu esimerkiksi konseptointien ja tuotteistuksien parissa. Kansainvälinen kilpailukyky on nähty myös tärkeäksi. DIM Glass -älylasiratkaisujen tunnettuus on lisääntynyt uusien ja edustavien referenssikohteiden myötä ja käytännön toteutukset ovat tehneet älylasiteknologian jo monelle hyvin tutuksi. Asiakaslähtöiseen ajatteluun panostava tuotekehitys enteilee Lasiliirin DIM Glass -ratkaisuille ja konsepteille kysynnän kasvua.

Kehitystyöhön on myönnetty tukea EU:n rakennerahastosta. Kotimaisena avainlipputyönä syntyvä Lasiliiri DIM Glass on myös vetovoimainen vientituote. Tuotteistuksille nähdään suotuisat kansainväliset markkinat.