Lasiliiri täyttää 60 vuotta

 

Vireällä kuusikymppisellä katse vahvasti tulevaisuudessa

Riihimäkeläinen lasin jatkojalostukseen erikoistunut Lasiliiri Oy pääsi vuoden alussa kunnioitettavaan 60 vuoden ikään. Pitkän iän salaisuus on halu investoida ja kehittyä jatkuvasti. Samalla juuret kotikaupunkiin ovat vahvat.

Vuonna 1962 perustetun Lasiliiri Oy:n tarina on samankaltainen monen muun yrityksen kanssa. Kaksi miestä saa ajatuksen perustaa yrityksen ja alkaa töihin. Pitkäjänteisen ja sitkeän työn ansiosta toiminta kasvaa ja rohkeutta investointeihin riittää. Vuonna 1970 yritys muutti ensimmäiseen omaan tuotantotilaan, joka rakennettiin Karoliinankadulle. Tämä mahdollisti yritystoiminnan systemaattisen kehittämisen ja tätä myötä kasvun. Käyttöön otettiin uusia työmenetelmiä ja koneita.

Yrityksen toistaiseksi merkittävin ja suurin investointi tapahtui vuonna 2006, jolloin Lasiliiri Oy muutti nykyisiin Haapahuhdan toimitiloihin.  Nyt kaikki toiminta oli ensimmäistä kertaa yrityksen historiassa saman katon alla. Samalla luovuttiin alusta asti liiketoiminnassa mukana olleesta lasiliiketoiminnasta ja keskityttiin vain teolliseen toimintaan. Jo vuonna 2008 oli edessä toimitilojen laajennus, kun tuotevalikoima kasvoi karkaistun lasin tuotannolla.

Viimeisin merkittävä investointi tehtiin vuonna 2020 uuden karkaisulinjan myötä. ”Investoimme ja modernisoimme tuotantoamme jatkuvasti. Näin pysymme kilpailukykyisinä. Paikoilleen ei voi jäädä,” Lasiliiri Oy:n toimitusjohtaja Ari Liiri korostaa.


Avainlipusta lisävirtaa

Lasiliiri Oy:lle on vuosien saatossa myönnetty lukuisia huomionosoituksia sekä sertifikaatteja. Vuoden 2020 lopulla yritykselle myönnettiin Avainlippu-merkki. Se myönnetään Suomessa valmistetulle tuotteelle tai palvelulle. ”Kotimaista työtä tunnutaan arvostettavan näinä aikoina enemmän kuin aiemmin. Ja kyllä tämä Avainlippu näkyy positiivisessa mielessä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa toimiessa,” Ari Liiri toteaa tyytyväisenä.

Perheyritys työllistää nyt noin 40 henkilöä ja tuotanto pyörii kahdessa vuorossa. Tärkein asiakasryhmä on ikkuna- ja oviteollisuuden toimijat. Myös projekteilla on huomattava merkitys. Viime vuoden suurin yksittäinen toimitus oli Finlandiatalon julkisivun ja sisätilojen lasit. Myös Kauppakeskus Triplan ja Lentoaseman laajennuksen lasitukset ovat olleet merkittäviä projektikohteita.

Vaikka ajat ovat olleet koronapandemian ja erinäisten raaka-aineiden saatavuusongelmien takia paikoin hankalat, on Lasiliiri Oy selättänyt haasteet hyvin. ”Rakentamisen kysyntä on ollut hyvällä tasolla ja etenkin korjausrakentaminen vetää nyt hyvin. Oikeastaan ainoita ongelmia pandemian aikana on ollut joidenkin koneiden varaosien saatavuuden kanssa. Ulkomaisissa raaka-aineiden toimituksissa on ollut logistisia viiveitä. Kotimaan logistiikka toimii hyvin,” Liiri taustoittaa.

 

Katso tästä linkistä Anun ja Arin videotervehdys!