Fredriksberg, Vallila

Helsinkiläisten keidas keskeisellä paikalla, Vallilan Konepajan alueella

Kohde toteuttiin yhteistyössä HSL Group Oy:n kanssa.

Fredriksberg on elävä ja avoin kaupunkitila myös muille kuin siellä työskenteleville. Siellä on viihtyisä katutason ravintola, joka on auki myös ilta-aikaan, mikä vilkastuttaa Fredriksbergin kulmia. B-talon ylimpään kerrokseen avattiin kesällä 2020 maisemaravintola. Fredriksbergin aulapalvelut on innovoitu nykytasolle. Toimistotalossa työskentely on hyvin helppoa ja vaivatonta. Fredriksbergin coworking-yhteisö on esimerkki uudesta tavasta tehdä töitä yhteisissä, viihtyisissä tiloissa. Lyhytaikaiseen vuokraukseen tarkoitettu, luova työtila, on kaikkien käytössä.

Lisäksi Fredriksbergistä löytyvät suihku- ja pukeutumistilat sekä runsaasti pyöräparkkitilaa työmatkapyöräilystä innostuneille. Sähköautot voi ladata helposti omissa latauspisteissään. Lähietäisyydellä on yli 100 ravintolaa. Alue rakentuu ja palveluita tulee jatkuvasti lisää. Lasiliirin Riihimäen tehtaalla valmistetut tuotteet ovat kotimaista avainlipputyötä.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut ja vaativat turvalasirakenteet. Yrityksen kaikki kattavat palvelut löytyvät kätevästi ja tehokkaasti saman katon alta. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit, palonsuojalasit ja älylasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass®- ja Smart Glass® -tuotemerkeistä.