Investoimme uuteen, täysautomaattiseen tuotantolinjaan

Investoimme täysin automaattiseen systron proHD -tuotantolinjaan

Lasin jatkojalostus vaatii paljon eritysosaamista. Karkaistun, laminoidun ja muotolasien kysyntä kasvaa jatkuvasti. Ajanmukaisiin käsittelyjärjestelmiin investointi onkin tärkeä osa jatkuvaa, kokonaisvaltaista kehitystyötämme. Uusin investointimme, systron proHD -lasintyöstökeskus mahdollistaa lasin esikäsittelyn yhdellä järjestelmällä. CNC-hiotut ja kiillotetut ulkoiset ja sisäiset muodot sekä poraukset ja leikkuut vesisuihkulla voidaan tehdä samalla asemoinnilla. Uudella tuotantolinjallamme voidaan tehdä kustannustehokkaasti sekä yksittäiset lasit että sarjatuotantolasit: koneaika ja kulu on aina tiedossa. Tuotantolinja otetaan käyttöön kesäkuussa 2023 ja sen ominaisuudet ovat:

· Täysautomaattinen tuotantolinja, jossa patentoitu CNC ja vesileikkuu samassa koneessa
· Kaikki työstöt lasiin yhdellä asemoinnilla
· Joustava yksittäisille ja sarjatuotantolaseille

Energian ja materiaalin hinnannousun myötä entistä tehokkaampien järjestelmien käyttö on tärkeää myös kilpailukykymme säilyttämisen vuoksi. Uutta tuotantolinjaamme voidaan käyttää miehittämättömässä tuotannossa esimerkiksi yövuoroon, jolloin energiakustannukset ovat alhaisimmat. Lisäksi vertikaalikoneella saavutetaan suurin joustavuus ja tuotto mahdollisimman pienellä tuotantoalueella.

Robottien käyttö kuuluu tasolasiteollisuuteen. Kehittyneen robotiikan ja automaation avulla työpaikat sekä jatkojalostus pysyvät Suomessa. Kehitystyö on välttämätöntä. Tehtaan tilat on suunniteltu alusta alkaen palvelemaan mahdollisimman sujuvaa lasin jatkojalostustoimintaa.

Useimmille Lasiliirin tuotantoon tutustuneille tehdas on jättänyt positiivisen kuvan sekä toiminnan koosta että sen tehokkuudesta. Tervetuloa tutustumaan.