Oulun oikeustalo, Oulu

Oikeustalokortteli tukee turvallisuutta, terveellisyyttä, digitalisaatiota ja uusia työtapoja

Kohteeseen toimitimme sekä julkisivulasia että sisälasiseinään tulevaa lasia. Julkisivu lasitukset toteutti Lasacon Oy (Lujateko Oy)  Toimitimme mm. 3K EI60 -luokan palonsuojaeristyslasielementtejä, joissa oli lisäksi vaatimuksena P6B-luokan murronsuojaus. Rakenne tuohon vaatimukseen oli 3K P6B / 4mm S1N / Pyrobel 25 EI 60 – ja niitä kohteeseen meni noin 60 m2. Toisessa toimittamassamme Julkisivurakenteessa oli vaatimuksena niin ikään P6B -murronsuojalasi sekä sen lisäksi hyvä äänieristys. Tuo rakenne toteutettiin 3K P6B / 4 mm S1N / 8,8 mm phon S1N -rakenteella. Näitä laseja kohteeseen meni noin 50 m2.

Sisälasitusten osalta toteuttajana oli Sisärakenne Kukkola Oy (Inlook Oulu). Sisälasituksissa käytettiin Äänieristylaminoituja 1K -laseja esim. 8,8 mm phon, 10,5 mm phon ja 12.8 mm phon laminoituja laseja. Myös 2K -elementtejä meni sisälasituksiin kun vaatimuksena laseille oli Rw 48db äänieristys. Tuo toteutettiin 2K 8,8 mm phon / 12.8 mm phon -rakenteella. Yhteensä sisälasitukseen toimitimme noin 400 m2 lasia.

Torikadun varrelta puretun rakennuksen tilalle rakentunut uudisrakennus tarjoaa tiloja Oulun käräjäoikeuden, Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden, Oulun seudun ulosottoviraston ja Syyttäjälaitoksen Oulun toimipisteille sekä Rovaniemen hovioikeuden Oulussa toimitettaville pääkäsittelyille. Oikeustalokortteliin tulee lisäksi oikeusapu- ja edunvalvontatoimistojen sekä Migrin tiloja. Tiloja tulee käyttämään lähes 400 henkilökuntaan kuuluvaa. Senaatti-kiinteistöt kertoo tiedotteessaan, että tilaratkaisut tukevat uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota. Myös turvallisuus, terveellisyys ja ympäristönäkökohdat on otettu huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu alkuvuodesta 2023.

Havainnekuva: PES-Arkkitehdit Oy.

Lasiliirin Riihimäen tehtaalla valmistetut tuotteet ovat kotimaista avainlipputyötä.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut ja vaativat turvalasirakenteet. Yrityksen kaikki kattavat palvelut löytyvät kätevästi ja tehokkaasti saman katon alta. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit, palonsuojalasit ja älylasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass®- ja Smart Glass® -tuotemerkeistä.