Oulun oikeustalo, Oulu

Oikeustalokortteli tukee turvallisuutta, terveellisyyttä, digitalisaatiota ja uusia työtapoja

Torikadun varrelta puretun rakennuksen tilalle rakentunut uudisrakennus tarjoaa tiloja Oulun käräjäoikeuden, Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden, Oulun seudun ulosottoviraston ja Syyttäjälaitoksen Oulun toimipisteille sekä Rovaniemen hovioikeuden Oulussa toimitettaville pääkäsittelyille. Oikeustalokortteliin tulee lisäksi oikeusapu- ja edunvalvontatoimistojen sekä Migrin tiloja. Tiloja tulee käyttämään lähes 400 henkilökuntaan kuuluvaa. Senaatti-kiinteistöt kertoo tiedotteessaan, että tilaratkaisut tukevat uusia työnteon tapoja ja digitalisaatiota. Myös turvallisuus, terveellisyys ja ympäristönäkökohdat on otettu huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Muutto uusiin tiloihin tapahtuu alkuvuodesta 2023.

Vaativampia rakenteita kohteeseen edustivat P6B-murronsuojaluokan 3K EI60 palonsuojaeristyslasit. Esimerkkirakenne: 3K P6B murronsuoja / 4 mm:n selektiivi / Pyrobel 25 EI60.

Kohde toteutettiin yhteistyössä Lujateko Oy kanssa.

Havainnekuva: PES-Arkkitehdit Oy.

Lasiliirin Riihimäen tehtaalla valmistetut tuotteet ovat kotimaista avainlipputyötä.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut ja vaativat turvalasirakenteet. Yrityksen kaikki kattavat palvelut löytyvät kätevästi ja tehokkaasti saman katon alta. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit, palonsuojalasit ja älylasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan Arctic Glass®- ja Smart Glass® -tuotemerkeistä.