Kauppakeskus REDIin katsetta ja käyttöä kestävää lasia Lasiliiri Oy:ltä

Syksyllä 2018 Helsingin Kalasatamassa avattiin uusi kauppakeskus REDI. Kauppakeskus REDI on Helsingin kantakaupungin suurin kauppakeskus, jonka kolmannesta kerroksesta on suora yhteys Kalasataman metroasemalle. Kauppakeskus on osa laajempaa REDI-kokonaisuutta, jonka on tarkoitus valmistua kesän 2019 aikana. Kokonaisuuteen kuuluu kauppakeskuksen lisäksi muun muassa Suomen korkein asuintalo ja ensimmäinen pilvenpiirtäjä.

Lasiliiri Oy toimitti kauppakeskukseen lasielementit, jotka löysivät paikkansa Teräsasennus Toivonen Oy:n ja Lasitusliike Kivijärvi Oy:n toimesta. Lasitusliike Kivijärvi Oy asensi kohteeseen 3-kerroksiset lattialasit, joiden välistä löytyy hiekkapuhalletun lasin ulkonäköä jäljittelevä kalvo. Kalvo lasien välissä tekee lattiasta kauniin katsella, mutta toimii samalla myös näköesteenä – Alemmista kerroksista ei ole suoraa näkymää yläpuolella kulkeviin ihmisiin kalvon muodostaman näkösuojan ansiosta.

Hiekkapuhallettu lasi on tuttu ratkaisu erilaisista tiloista, joissa on kaivattu jonkinasteista näkösuojaa. Aikaisemmin hiekkapuhallus toteutettiin lasin pintaan mekaanisesti rikkomalla lasin pintaa. Lasin rikottu pinta oli omiaan keräämään erilaisia epäpuhtauksia ja siksi myös työläs puhdistaa. Kalvolla toteutettu hiekkapuhalletun lasin jäljitelmä näyttää samalta, mutta se ei ole samalla tavalla arka lialle. Kalvon avulla saadaan hiekkapuhalletun lasin ulkonäkö, mutta huomattavasti helpompi pinta puhdistaa. Näin ollen yleisissä tiloissa se on loistava valinta. Lasien väliin sijoitettujen kalvojen avulla saadaan aivan uudenlaisia mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia yleisilmeitä ja visuaalisia efektejä kuitenkaan luopumatta lasin muista hyvistä ominaisuuksista.

Lasiliiri Oy:n laadukasta lasia voi ihailla REDIssä myös näyttävän katon muodossa. Teräsasennus Toivonen Oy asensi kauppakeskuksen Englannin aukiolle modernin lasikaton, jossa yhdistyy kaksi turvalasityyppiä. Karkaistua ja laminoitua turvalasia yhdistämällä saavutetaan paras turvalasirakenne, jonka tuloksena päästään nauttimaan molempien turvalasien hyvistä omiaisuuksista.

Riihimäkeläinen Lasiliiri Oy on lasin jatkojalostukseen erikoistunut perheyritys, jonka osaamista ovat energiatehokkaat lasiratkaisut. Yrityksen kaikki kattavat palvelut löytyvät kätevästi ja tehokkaasti saman katon alta. Lasiliiri Oy:n tuotteita ovat älylasit, eristyslasit, karkaistut lasit, laminoidut lasit, karkaistut laminoidut lasit ja palonsuojalasit. Lasiliiri Oy:n tuotteet tunnetaan mm. Arctic Glass® -tuotemerkistä.